Casa VD

Suprafața construită: 272 m2

Suprafața desfășurată: 706 m2

Suprafață teren: 1500 m2

Regim înălțime: D+P+E

Locație: Săldăbagiu de Munte, comuna Paleu, județ Bihor

Status: santier

Casa VD are o poveste foarte interesantă. Știam terenul de mult timp, îl văsusem cu mai mulți clienți interesați să-l achiziționeze, dar nimeni nu i-a văzut adevăratul potențial, până la actualii beneficiari. Chimia înte mine și ei, între ei și teren, între ei ca și cuplu, au produs o reacție benefică și un proces de proiectare mult mai lin. 

Proiectarea și autorizarea au durat aproximativ un an. Nu fiindcă nu știau ce vor. Tema de proiectare atașată contractului s-a modificat minor. Nu fiindcă nu le plăcea ce le-am proiectat. Puteai să citești emoția pe fețele lor când vizualizau materialul. Ci fiindcă beneficiarii au înțeles că nu există buton de creativitate și pentru ei a fost mai important ca proiectul să corespundă nevoilor lor, decât nerăbdarea de a băga „prima lopată în pământ”.

A rezultat o locuință simplă funcțional, dar spectaculoasă ca perspective oferite.  Locuința are 3 nivele. Demisol funcțional, cu garaj, cameră tehnică, depozitări și spălătorie, dar și o zonă semideschisă cu o mică sală de forță și zone umede care să deservească terasa și piscina. Un parter deschis, cu un open space pe 2 nivele, fragmentat funcțional prin mobilier și elemente decorative simple. Și un etaj cu zona de noapte.