Casa MMALE

Suprafața construită: 53 m2

Suprafața desfășurată: 53 m2

Suprafață teren: 1167 m2

Regim înălțime: P

Locație: Livada de Bihor, comuna Nojorid, Bihor

Status: santier

Această casuță este răspunsul la întrebarea „apartament sau casă?”. De ce să nu le ai pe ambele? Un apartament mic și funcțional, dar și curtea în care să poți să te relaxezi. În timpul procesului de proiectare, inginerul care s-a ocupat de proiectarea structurii de CLT a poreclit-o „apartament la curte” și considerăm că este cel mai bun nume pt ea.

Căsuța este proiectată pentru o singură persoană și este gândită ca loc de refugiu la pensionare. Ce poate fi mai plăcut la bătrânețe decât un apus de soare și câinele care-ți animă curtea?

Ideea de la care a pornit proiectarea a fost „să fie ușor de întreținut”. În orice etapă a proiectării, orice alegere a fost luată doar după ce s-a analizat factorul de mentenanță ușoară. Astfel, căsuța din povești a devenit o cutiuță îmbrăcată în tablă cutată cu ferestre care mențin constant relația cu exteriorul. Structura de rezistență este realizată din CLT care a rămas aparent în tot interiorul locuinței.

Douglas Adams spune că răspunsul la întrebarea supremă a vieții, a universului și a tot restul este 42. Ca un omagiu adus lui, atât am considerat și noi necesar pentru suprafața utilă.