BLOC ANL

Suprafața construită: 389 mp

Suprafața desfășurată: 1962 mp

Suprafață teren: 4245 mp

Regim înălțime: P+4

Locație: Oradea, județ Bihor

Status: Finalizat

Când Le Corbusier a gândit „mașina de locuit” nu cred că a realizat ce „Cutia Pandorei” a deschis. Locuințele colective au multe avantaje în mediul urban, dar într-un context social-economic în derivă, acestea au fost reduse la un singur cuvânt, „profit”. Acest proiect a fost gândit de la început pentru a dovedi că se poate realiza profit fără a „fura” la mp utili.

Agenția Națională pentru Locuințe, împreună cu Primăria Oradea, a dorit realizarea în imediata apropiere a Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a unui imobil destinat tinerilor medici . Imobilul are 30 de unități locative, din care 17 apartamente cu o cameră și 13 apartamente cu două camere.

Bugetul mic a limitat mult procesul de proiectare. Tind să cred că cele mai multe ore lucrate pe acest proiect au fost pentru optimizări. Am dorit să optimizăm cât mai mult o locuință mică și să oferim tinerilor medici un spațiu confortabil, intim, calm, propice recreerii, dar în același timp, să realizăm o construcție economică, care să se realizeze cu exactitate și rapiditate în șantier. Construcția optimizată a fost transformată într-un volum vesel și dinamic prin volumetria balcoanelor și desenul geometric al ferestrelor.