AMENAJARE HOL LUCEAFĂRUL

Suprafața desfășurată: 68 mp

Locație: Oradea, județ Bihor

Status: realizat

Holul de intrare, sau scările de bloc în ansamblu, sunt văzute în general ca un spațiu de tranzit și mai puțin ca și continuări a spațiilor de locuit. Aceste intrări ar avea o cu totul altă atmosferă dacă ar fi privite ca un foaier într-un teatru, nu ca un spațiu al nimănui.

Conceptul acestei amenajări a urmărit creerea unui spațiu dinamic și primitor la intrarea într-un ansamblu nou de locuințe colective. Zona propusă pentru amenajare a fost holul de acces a două case de scară realizate identic. Tema de proiectare a impus mascarea conductei de gaz, în limitele legislației în vigoare, folosirea granitului la finisajul pardoselii și amplasarea a 77 căsuțe poștale în fiecare casă de scară.

Prin proiect s-a propus amplasarea căsuțelor poștale într-un perete fals de semi-înălțime, cu amenajarea unei jardiniere la partea superioară, stereotomia pardoselii de granit, un tetris simplu în două nuanțe contrastante și stereotomia luminii și a șipcilor de lemn la tavan.